Nasza dieta odchudzająca – Podwieczorek cd.(4).

Dodany przez dnia lis 12, 2013 w Bez kategorii | 0 komentarzy

Nasza dieta odchudzająca – Podwieczorek cd.(4).
Nasza   dieta   odchudzająca  –  Podwieczorek  cd.(4).

4. Polędwica  wieprzowa -  ten  przepis  podajemy  wg. Pana Karola  Okrasy. Jest  on  tak  niewiarygodny, że  wg. nas zasługuje  na  rozpropagowanie.

Dwie polędwice wieprzowe  myjemy  dokładnie, osuszamy  ręcznikiem  papierowym i  otaczamy  w  grubo  zmielonym  pieprzu  Nie solimy.  Piekarnik  rozgrzewamy  do  180  stopni  Celsjusza. Blaszkę  wykładamy  folią  aluminiową  lub  papierem  do  pieczenia  i  wkładamy  polędwice.

Pieczemy: u w a g a – 4 minuty!!!.

Wyjmujemy  z  piekarnika  na  10  minut i  po tym  czasie  wkładamy  ponownie  do  piekarnika  i  pieczemy: 3 minuty!!!

Tak  upieczona  polędwica  jest  bardzo  krucha  i  soczysta.

Nasz  sposób  pieczenia  polędwicy  jest  inny  i  wygląda  następująco:

2 polędwice  wieprzowe  myjemy  i  osuszamy. Nacieramy solą, pieprzem  i  majerankiem. „Panierujemy” lub po prostu mówiąc  grubo  posypujemy  suszoną  cebulą. Spryskujemy  olejem  roślinnym.

Wkładamy  do  piekarnika nagrzanego  do  temperatury 180 stopni  i  pieczemy  30 minut. Tak  upieczona  polędwica  jest również bardzo  soczysta  i też  jest  krucha.  Nadaje  się  zarówno  do  kanapek  na  podwieczorek, jak również  na  lunch  czy  obiad  podana  z  sałatą i ziemniakami,  z sosem  tzatzyki  lub  z kaszą  gryczaną  z  jarzynami.

 

andy&eli

 

 

Zostaw komentarz

*